Monocromo

Monocromo
A fost odată un cuier uriaş numit web iar în el erau agăţate multe haine numite site-uri. Una din haine avea o multitudine de buzunare ce se înmulţeau zilnic. Ele se numeau blog-uri.
Astfel, prietenii mei au mereu un loc special în buzunarul cu InterzisFraierilor.

duminică, 8 martie 2009

LMA


Am implinit de curand 100 de postari, si acesta este un prilej de bucurie atat pentru mine cat si pentru blog, zic blog caci cititorii mei , iubitori si fideli desigur, nu se bucura de acest mic succes al meu.
Ciudat e ca aceasta sarbatoare interioara coincide cu o sarbatoare internationala destul de importanta, si anume Ziua Femeii, 8 martie. O daa.. Chiar era cazul ca fericirea mea profesionala sa fie distrusa de fascinanta prosteala.
8 martie... An de an a fost la fel. Dupa 1 martie - potopul! Martisoare, flori, obligatii, liste scrise numarand banii sugand o tampeasca suvita de par in timp ce murmuri "Doamna X, doamna Y, oh...cred ca am uitat-o pe doamna Z...Lui W nu ii dau fiindca nici ea nu mi-a dat anul trecut".
Ai grija sa iti calci camasa, trebuie sa arati impecabil cand primesti garoafa aia de la colegul de clasa care te pupa si iti ureaza o primavara frumoasa, trebuie sa zambesti politicos atunci cand primesti un martisor ce pare de-o varsta cu primul dinozaur ce a trait pe Terra si , desigur, nu se refuza ciocolata pe motiv ca esti la dieta. Nici gand sa tremuri cand vine iubitul la tine cu un mare buchet de trandafiri, saruta-l si spune-i ca-l iubesti chiar daca e o minciuna. Ideea e ca trebuie sa uiti de prosteala din ziua respectiva si sa te pregatesti psihic si fizic pentru urmatoarele 7.
Pentru mine 1 martie deja nu mai este prima zi de primavara ci e ziua in care spui "Multumesc!", "La fel!", "O primavara frumoasa!" iarasi "Merci!" si " Nu ai pentru ce!" pana te doare gura si iti vine sa te inchizi intr-o camera virtuala din mintea ta, izolata fonic daca s-ar putea, sau chiar sa devii invizibil si imperceptibil pentru anumite persoane.
Cu 8 martie e aceeasi poveste. Daca anul trecut am urat LMA pana mi s-a facut rau, si am dat flori in disperare fara ca eu sa primesc nici macar un pistil de ghiocel ori lalea, anul asta am decis sa nu mai dau sute de flori, sa nu mai urez LMA oricarei femei pe care o intalnesc pe strada, sa aniversez frumosul numar de 100 al articolelor mele si sa ma doara undeva de Internationala Zi a Femeii care e defapt o mare vrajeala.
Ziua asta e ziua in care unele directoare sau sefe de astea se mai fac cu cate un parfum, niste trandafiri scumpi si o cutie de bomboane de ciocolata; e ziua in care unii se imbogatesc vanzand flori si reusesc sa le cumpere copiilor ceva de mancare; e ziua in care (teoretic) femeile sunt rasfatate, fetele sunt sunate inca de la 8 dimineata de super-iubitii lor ca sa li se spuna LMA chiar daca ele nici macar nu constientizeaza cine-i la capatul...semnalului.
Desi suntem in vremurile in care s-a ajuns la ideea de
"- Bah..! Tu cine pana mea esti? -Pai stiti...eu sunt un ..cetatean platitor de impozite, care s-a casatorit virgin cu o femeie virgina, care are doi copii crestini ce traiesc cu o alocatie de rahat, ce merg cu autobuzul la o scoala de rahat pe niste drumuri de rahat dintr-o tara de rahat! -Aha. Valea! Acuma tu? Cine pana mea esti? -Bah! Eo is shefu thau baaah!! Is preten cu Gutza mancatziash! -Vai doamne! SEfu...da sa traiti! Ma iertati! -Mars mah! -Imediat sefu...Vreti un loc? Luati locul meu..Sa va fac o cafea? Un masaj la talpi?Ati prefera sa va suflu in fund? Ma gandeam ca poate mai bine va dau o limba..nuj...e alegerea dumneavoastra... -Tu nu ai voie sa gandesti sclavuleeee!! Mancatzias..du'te si ada nijte ceafa da porc da aia la 30j de lei kilu..."

societatea inca mai are "frumusetile" ei, avand in vedere ca undeva, in orasele mici ce miros a apa statuta exista niste tanti care se cred ele educatoare si invatatoare si imediat ce fac rost de o tona de flori de 1 si 8 martie se duc in pietele pline de pahare de unica folosinta de ciocolata calda sau de tigari consumate aruncate pe jos si vorbesc cu un nene care vinde flori si se targuiesc cam asa:
"-Uite, nene, ce zici de florile astea? -Ie bune....da' eu she ~!@#$ sa fac cu iele? -Pai nu, nene, nu asa se pune intrebarea. -Da' cum, cucoana? -Pai e simplu, nene. Eu iti vand florile la jumatate de pret, tu mi le cumperi si apoi le vinzi la pret normal... -... -Haide! CE zici? -Bine, cucoana! -Haide, grabeste-te! Ca nu vreau sa ma recunoasca cineva pe aici..."

Tara noastra e frumoasa prin faptul ca desi pe 7 martie un taran betiv si jegos in draci si-a mutilat nevasta in bataie pe motiv ca a uitat sa puna sare in mamaliga, pe 8 martie ii ofera un trandafir artificial si ii spune "Na fah!" ce este echivalentul unei declaratii de dragoste. E dragut atunci cand colectivul de profesori dintr-o scoala vor sa serbeze Ziua Femeii cu friptura, bautura si flori si apare o Vasilica sau o Marioara ori un Gigi si strica totul pe motiv ca "Popa a zis ca e post si nu e bine sa mancam de dulce!"
Zambesc numai ca sa nu ma dau cu capul de un perete,si asta doar fiindca nu gasesc perete in centrul orasului atunci cand vad cum e nu stiu ce sarbatoare pe la biserica, toata lumea se omoara cu icoane si rugaciuni si putin mai in spatele bisericii fie doi tipi isi aranjeaza o intalnire pornoasa cu o manelista fie o baba nebuna vorbeste cu masinile inghetata de frig, uda si aproape mucegaita.
"E un loc plin cu contrasturi originale" ar spune pictorul francez din "Balta Alba" a lui Alecsandri iar eu as spune "Adevar graiesti, amice!" si apoi as zambi ironic stiind ca in scurt timp isi va dori sa plece sau va ramane aici doar daca o va lua razna.
Asa e. Originalitate prin contrast intre saracie si bogatie, prostie si inteligenta, frumusete si dezgust, placere si dezastru. Toate concentrate intr-un spatiu relativ mic, existente atat la 7 dimineata cat si la 12 noaptea ora Romaniei, insa foarte vizibile si iritante in zilele ce incadreaza Decada Martisorului.


Fotografia de mai sus e pentru cei care inteleg ce si cum e cu suflatul in fund, datul de limbi, dragostea fortata si prefacuta de 1 si 8 martie. E "NO OFFENCE" clar? :) Pana una alta ingretosati-va de frumosul colaj si lasati-va dusi pe aripile aberatiilor scrise de moldoveanca de mine in articolul aici de fata :D .

Am implinit 100 de articole si ma simt perfect. Tin post si beau Cola. Ascult rock si ma dau cu rolele, mi s-au rupt tenisii si de-abia m-am trezit din betia 1-8 Martie!

La multi ani, fetelor!